Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

В Одесі енергетичний колапс

January 24, 2018

Від цьогорічних потужних снігопадів постраждали та опинилися в сніговому полоні відразу кілька південних областей. Через негоду були повалені дерева, пошкоджені тисячі електроопор та обірвані дроти електромереж, що призвело до знеструмлення міст та сіл, ускладнення руху громадського транспорту та блокування проїзд на автодорогах.

Чималого клопоту стихійне лихо завдало мешканцям населених пунктів, зокрема Одеської та Херсонської областей.

Сильний вітер, замети і, як наслідок, в Одеській області було знеструмлено понад 300 населених пунктів. На сьогодні, за повідомленнями Головного управління ДСНС України в Одеській області, на території області залишаються відключеними від електропостачання 46 населених пунктів.

Сильні пориви вітру, падіння дерев і гілок на лінії електропередач, налипання на них снігу та ожеледі, призвело до їх пошкодження, обривів, що спричинило знеструмлення частини населених пунктів і в Херсонській області.

Внаслідок несприятливих погодних умов, через шквальний вітер та опадів у вигляді дощу та мокрого снігу, падіння дерев та гілок на дроти електромереж спрацювали автоматичні системи захисту ліній електропередач, що привело до вимкнення трансформаторних підстанцій області.

З початком негоди в області були знеструмлені 34 населені пункти, найбільше відключень було у Генічеському районі. Електропостачання постраждалих від надзвичайної ситуації міст і сіл Херсонської області було відновлено оперативно, завдяки цілодобовій наполегливій та самовідданій праці та професіоналізму фахівців Товариства.

З перших повідомлень про відключення та пошкодження внаслідок погодних умов в Товаристві були організовані роботи з ліквідації наслідків, задіяні аварійно-відновлювальні бригади та мобілізовані усі сили «Херсонобленерго».

Енергопостачальна компанія відповідально ставиться до стабільного енергозабезпечення мешканців області. З цією метою в Товаристві розроблено та відпрацьовано план заходів на випадок аварійних ситуацій в електромережах, зокрема наслідків стихійних явищ, і в будь-який час доби персонал підготовлений до усунення пошкоджень і відновлення електропостачання. Для оперативних дій по ліквідації наслідків погодних умов на підприємстві є необхідний запас матеріалів, транспортні засоби та спецмеханізми.

Завдяки злагодженим та оперативним діям ремонтних бригад енергетиків, яким довелося працювати в складних умовах сильного вітру та опадів, було відновлено електропостачання всіх населених пунктів та об'єктів життєзабезпечення області.

Органи місцевого самоврядування та жителі постраждалих від негоди населених пунктів Херсонської області висловили щиру подяку енергетикам за сумлінну працю та оперативне виконання свої службових обов’язків.

Енергетики «Херсонобленерго» не залишилися осторонь та підставили своє надійне та професійне плече колегам сусідньої області. На боротьбу зі стихійним явищем та ліквідацією аварійних ситуацій до Одеської області вирушили п’ять аварійно-відновлюваних бригад, щоб допомогти усунути наслідки негоди та відновити електропостачання населених пунктів.

 

Нагору