Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Від долі не втечеш, коли енергетика – твоє призначення

September 26, 2018

Ніколи не знаєш, де опинишся через кілька років, де будеш жити чи на якій роботі працювати. У дитинстві героїня цього матеріалу попередила матір, що не послідує її прикладу і не стане енергетиком. Але життя додало свої корективи у плани дівчини і вийшло  все майже так, як у відомій приказці, - всі дороги ведуть до … «Херсонобленерго».

Знайомство із енергетичною компанією Галина Велько почала ще з семи років. Дитиною, вона часто бігала до мами на роботу, яка тоді працювала у метрологічній службі. Різні незрозумілі пристрої, лічильники та плати на той час не захопили Галину, зізнається вона :

«Я мамі сказала, що не буду крутити ці залізяки. Ну, а потім… почала роботу з посади прибиральниці у «Херсонобленерго». Після здобуття профільної освіти 12 років пропрацювала на посаді слюсаря. Далі підвищила свою кваліфікацію і зайняла посаду інженера».

Інженер групи метрологічного контролю метрологічної служби  - це та людина, через руки якої проходять усі лічильники, направлені на перевірку. Цей фахівець першим оглядає пристрій, фіксує на фото наявні пошкодження і передає прилад на перевірку метрологічних показників слюсарем. Тільки після низки тестувань інженер групи метрологічного контролю пише висновок. Галина підкреслює, що вона не ставить вирок споживачеві, а констатує факт втручання\не втручання у роботу електроприладу.

Переконати абонентів, що експертиза проводиться об’єктивно і неупереджено іноді буває складно, зізнається Галина. Особливо важко пояснювати, коли метрологічні показники приладу відповідають нормам, але споживання електроенергії перевищено і не з вини абонента.

«Не завжди прилад обліку винен. Електролічильник - це просто залізо, набір програм і все. Наприклад, пройшла гроза, коротнуло - він вийшов з ладу. А коли вже його приносять на експертизу – усі характеристики повертаються у норму. І у цьому немає вини споживача. Так буває, ці речі намагаєшся пояснити», - говорить Галина.

Роз’яснювальну роботу іноді доводиться проводити і за стінами лабораторії, цього разу для «потенційних клієнтів» на експертизу. Сусіди та знайомі Галини уже не раз чули від неї попередження про те, що не можна грати з вогнем і встановлювати сторонні прилади у лічильники, аби якось зекономити на споживанні електроенергії.

На щастя, забути вдома про всі робочі клопоти Галині допомагає син, також енергетик.

«У будинку поміняти розетки або щось в цьому роді - головний син. Мама вдома не працює. Я кухнею займаюся, люблю готувати», - з гордістю говорить Галина.

Вона завжди любить побалувати родину чимось смачненьким, не важливо чи це солодка випічка, чи традиційні в нашому розумінні супи, запіканки та ін. Все робиться на замовлення родини. Сім'я замовляє, а домашній майстер-шеф - готує.

«У мене мрія була - купити локшинорізку. З сином знайшли її, підібрали хороший рецепт, і коли збирається вся родина ми всі дружно готуємо на сніданок локшину.

У кожній родині свої традиції: хтось любить дружно пельмені ліпити, ми ж любимо цю локшину робити, іноді вареники, а ось зима починається - всі домашні стають у чергу за моїми млинцями», - ділиться сімейною традицією жінка.

Більшість представниць прекрасної статі після великої кількості смачної їжі рахують калорії та біжать до спортзалу, але для Галини привід для фізичних навантажень зовсім інший. Фітнесом інженер займається аби відпочити від малорухливого способу життя, який диктує професія.

«Ходжу вже 5-тий рік. Клуб мені дуже подобається. Мені просто потрібно позайматися, скинути стрес і отримати масу позитивних емоцій. Цей позитив і дає сили йти далі кожен день», -

ділиться секретом для підтимки здоров’я і фізичної форми навіть при «сидячій» роботі інженер групи метрологічного контролю метрологічної служби «Херсонобленерго» Галина Велько.

 

Фото у Фейсбук

Нагору