Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Власник пансіонату крав електроенергію випромінювачем та наражав на небезпеку відпочиваючих

January 28, 2021

За небезпечне та безоплатне споживання електроенергії за допомогою високочастотного генератора, бізнесмен сплатив майже 80 тисяч гривень збитків завданих АТ «Херсонобленерго».

Під час проведення рейдової перевірки в Генічеському районі бригада інспекторів на території бази відпочинку в с.Щасливцеве виявила встановлений на прилад обліку високочастотний генератор, який блокував роботу лічильника електричної енергії.

Дії з розкрадання електричної енергії представником господаря задокументовані сдідчо-оперативною групою поліції, знаряддя злочину вилучено. За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження.

Вилучені прилад обліку та пристрій направили на експертизу до Миколаївського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Енергетики про встановлений факт порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії склали відповідний Акт та провели розрахунок завданої шкоди, згідно з законодавчими нормами.

За результатами проведених експертних досліджень в НДКЦ встановлено, що виготовлений саморобним способом імпульсний високочастотний генератор, впливав на роботу електролічильника, що призводило до припинення роботи приладу обліку електричної енергії.

Високочастотний генератор – це дуже небезпечний спосіб, за допомогою якого «ділки», далеко не бідні, розкрадають електроенергію у великих обсягах.  

Всі громадяни, які прибули на курорт біля моря поправити своє та здоров’я дітей, повинні знати, що окрім нанесення збитків енергетикам та державі, випромінювання генераторів встановлених на території пансіонатів смертельно небезпечне для здоров’я усіх, хто знаходиться у зоні (до 100 метрів) електромагнітного випромінювання високої частоти.

Захворювання серцево-судинної та нервової систем, зміни в крові, зниження кров’яного тиску, підвищена втомлюваність, дратівливість, головний біль. Це лише короткий перелік захворювань, які загрожують тим, хто знаходиться в радіусі дії генератора.

Сплата порушником нарахувань за викрадену електричну енергію не відновлює втрачене здоров’я.

Енергетики закликають споживачів відповідально ставитись не лише до користування електричною енергією, а і до власного здоров’я. Якщо Вам стало відомо про наявність таких пристроїв у будь-яких помешканнях чи то закладах для їх знешкодження повідомте в поліцію та на гарячу лінію служби захисту економіки за телефоном 0552-421-666. 

 

Нагору