Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

«Яскраві» відчуття з трагічним фіналом

August 17, 2017

В гонитві за легким збагаченням місцевий житель приватного сектору м.Херсон ледь не позбувся життя. Чоловік, у полюванні за металевим обладнанням, заліз на електроопору та намагався вирізати електрокабель, який знаходився під напругою. Металеві частини електрообладнання такі крадії здебільшого здають на металобрухт, і їх при цьому зовсім не хвилює, що своїми вчинками вони залишають мешканців населених пунктів без електропостачання, а особисто себе та оточуючих наражають на смертельну небезпеку.

Ось і цього разу не обійшлося без біди. З «великого розуму», чоловік, ріжучи кабель, який знаходився під напругою, отримав сильне ураження струмом і впав з великої висоти. Мешканці знеструмлених приватних будинків вийшли на вулицю, щоб з’ясувати причину відсутності світла і виявили біля опори непритомного горе-крадія. На місце пригоди було викликано поліцію та енергетиків. Електропостачання було оперативно відновлено, а за фактом пошкодження енергообладнання відкрито кримінальне провадження. 

Наразі постраждалому доведеться набиратися розуму на лікарняному ліжку та відшкодовувати енергопостачальнику завданих збитків.

Такі факти непоодинокі, а їх результати мали б насторожувати. В гонитві за «дармівщиною» люди платять надто дорогу ціну – власне здоров’я та навіть життя.

Енергетики вкотре наголошують: крадіжка електрообладнання-це надзвичайно небезпечно та просять жителів Херсонської області звертати увагу на всі випадки підозрілих дій біля ліній електропередач і, аби не залишитись без світла, повідомляти про випадки крадіжок, демонтажу ліній, сумнівних дій невідомих осіб на трансформаторних підстанціях, інших енергетичних об’єктах.

 

Нагору