Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

За розкрадання електроенергії споживачам доведеться заплатити понад 1,5 мільйона гривень

October 12, 2018

Суми нарахувань за крадіжки електроенергії нечесними споживачами перевищують сумнівну економію в сотні, а то і більше, разів.

Працівники АТ «Херсонобленерго» в своїй щоденній роботі продовжують виявляти споживачів, які вдаються до різноманітних хитрощів з електроенергією та порушують Правила роздрібного ринку електричної енергії. Найбільш поширеними способами крадіжок є порушення пломб та пошкодження приладу обліку, самовільне підключення до електричної мережі та вплив на роботу засобів обліку за допомогою високочастотного випромінювання.

Так, лише протягом вересня цього року енергетики Херсонського міжрайонного відділення з енергозбуту склали 67 актів про порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії.

Найбільше фактів незаконного втручання в роботу електромереж спостерігається  серед мешканців м.Херсон та Білозерського району. Господарі приватних домоволодінь, намагаючись обманути енергетиків нашкодили самі собі на 926 тисяч 296 гривень.  

Піддаються спокусі «дармової електроенергії» і підприємці. Енергетики під час рейдової перевірки юридичних споживачів м.Херсон та Білозерського району стосовно дотримання Правил роздрібного ринку електроенергії склали 8 актів про порушення на загальну суму 646 тисяч 490 гривень.

За виявленими фактами розкрадання відкриті кримінальні провадження за ознаками статті 188-1 Кримінального кодексу України «Викрадення електричної або теплової енергії шляхом її самовільного використання» що передбачає покарання у вигляді виправних робіт строком на два роки, або обмеження волі на строк до трьох років. Повторне розкрадання електроенергії тягне за собою позбавлення волі на строк до трьох років.

Тож, з огляду на суми нарахувань платити за реально використані кіловати вийде все ж таки дешевше, ніж вигадувати хитромудрі схеми, які рано чи пізно все одно розкриваються.

 

 

Нагору