Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Збиті опори причина знеструмлення міст та сіл

July 31, 2020

Однією з причин припинення енергопостачання населених пунктів Херсонщини – стають збиті опори та пошкоджене енергообладання внаслідок дорожньо-транспортних пригод.

В Херсонській області лише з початку року скоєно 45 ДТП, в яких зруйнувано енергообладання, а збитки становлять понад 200 тисяч гривень.

Енергетикам майже щотижня доводиться виїжджати на усунення обривів і встановлення збитих опор. А це відволікає енергетиків від щоденної планової роботи, затримує виконання графіків з планового ремонту, технічного обслуговування трансформаторних підстанцій та ліній електропередач, сповільнює роботу оперативно-виїзних бригад.

Водіям уникнути відповідальності за свої дії не вдасться. АТ «Херсонобленерго» тісно співпрацює із поліцією. За заявами Товариства відкриваються кримінальні провадження, встановлюються винні та відшкодовуються завдані збитки.

Тож аби водіям варто бути уважними та обережними за кермом, неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху, не перевищувати допустиму швидкість, не виконувати ризикованих маневрів, що можуть призвести до наїзду на опори ліній електропередач та привести до тяжких наслідків.

 

Фото ілюстративне 

Нагору