Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Земляні роботи на кілька годин залишили більше тисячі херсонців без електроенергії

October 19, 2018

Жителі міста уже знають як підготуватися наперед до відключень світла  - достатньо просто зайти на сайт «Херсонобленерго» і перевірити список планових відключень.

Але бувають ситуації, коли електроенергія зникає раптово, тоді херсонці масово телефонують до енергетиків, щоб дізнатися причини.

Саме завдяки одній із таких заявок, бригада херсонських міських електромереж знайшла чергових шкідників.

До диспетчера надійшло повідомлення про те, що у багатьох будинках у районі Порта-елеватора відсутнє електропостачання. Шляхом відокремлення транспортних підстанцій та кабельних ліній  бригада енергетиків знайшла пошкоджену ділянку.

Виявилося, що персонал однієї з місцевих фірм проводив земляні роботи і пошкодив кабельну лінію. Така необережність призвела до відключення 10 трансформаторний підстанцій, що живлять майже півтори тисячі осель мешканців обласного центру. Сам елеватор не вимикався від електропостачання.

Бригаді міських електромереж вдалося за лічені години ліквідувати аварійну ситуацію. Сума збитків встановлюється.

Енергетики нагадують підприємцям і організаціям, що безпечне виконання земельних робіт можливе виключно після визначення електропостачальником відсутності кабельних мереж у тому чи іншому місці та видачі письмового дозволу.  Пам’ятайте, пошкодження комунікацій може призвести до порушення життєдіяльності населених пунктів. Будьте уважні та обережні, контакт із електрообладнанням під напругою може коштувати життя.

Нагору