Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

ПАТ «ЕК «Херсонобленерго» надало власні коментарії щодо відключення МКП

November 5, 2014

Часткове припинення постачання електроенергії на об’єкти МКП  «ВУ ВКГ м. Херсона» викликано значною сумою заборгованості за спожиту електроенергію, яку в короткий термін з невідомих причин накопичило це підприємство за травень поточного року. Небажання вчасно розраховуватися за спожиту електроенергію постійно прикривається наявністю нібито великої  суми дотацій, яку МКП «ВУ ВКГ м. Херсона» має право отримати з бюджету. Збитки, які несуть при цьому енергетики, комунальним підприємством не беруться до уваги. При цьому, не розраховуючись з енергетиками це підприємство проводить масштабне капітальне будівництво, закуповує за мільйони гривень техніку. Наприклад, у травні поточного року  МКП «ВУ ВКГ м. Херсона» закупило автокран вартістю 1,22 млн. грн.. При цьому заборгованість за спожиту електроенергію у цьому місяці збільшилася на 1,7 млн. грн. Для порівняння, ПАТ «ЕК «Херсонобленерго», яке обслуговує 18 районів області і здійснює роботи з великоваговими і великогабаритними об’єктами (наприклад, опори заввишки 26 м і вагою  7,5 т),  не може дозволити придбання собі аналогічної техніки, яка вкрай йому  потрібна.                                  

            Як видно з цього прикладу комунальне підприємство може з легкістю здійснювати такі закупівлі, при цьому не розраховуючись з енергетиками за спожиту електроенергію. І це – непоодинокі випадки.

            За таких умов ПАТ «ЕК «Херсонобленерго» звернулося до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг,  для перевірки формування витрат, що входять до структури тарифу на водопостачання і водовідведення, а також до Херсонської прокуратури. 

 

Пресслужба ПАТ «ЕК «Херсонобленерго».

Нагору