Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

28 квітня – Всесвітній день охорони праці

April 27, 2018

28 квітня за ініціативою Міжнародної організації праці (МОП) для привернення уваги світової спільноти до питань охорони праці та смертності працівників на робочому місці щорічно понад 100 країн світу, відзначають Всесвітній день охорони праці.

В Україні 28 квітня відзначають День охорони праці, який проходить під девізом «Захищене і здорове покоління».

В ПрАТ «ЕК «Херсонобленерго» в рамках Тижня охорони праці проходять ряд заходів.

В Товаристві охороні праці завжди приділяється велика увага – і в організаційному, і в фінансовому плані. В минулому році на охорону праці було витрачено у 2,5 рази більше коштів, ніж мінімально передбачено законодавством. Не залишаються без уваги будь-які заявки чи пропозиції, що стосувались питань охорони праці.

Постійно виконуються комплексні заходи по досягненню встановлених нормативів безпеки, гігієни праці та виробничого середовища, підвищенню діючого рівня охорони праці, попередженню випадків виробничого травматизму, випадків професійних захворювань та аварій, серед яких придбання засобів захисту, проведення медоглядів, обладнання або реконструкція систем опалення, освітлення, санітарно-побутових приміщень, тощо.

Зокрема, особлива увага приділяється молодим спеціалістам. Це і забезпечення медичних оглядів та проведення систематичної роз’яснювальної роботи стосовно дотримання правил техніки безпеки на робочому місці.

Для адаптації молодого працівника на підприємстві розвинуто та успішно практикується наставництво, коли передача знань відбувається безпосередньо на робочому місці, де більш досвідчений співробітник передає свої знання та навички новачкові.

Досить актуальним є питання уникнення виробничого травматизму, причиною якого, зазвичай, стають низька виробнича дисципліна, ігнорування, нехтування вимог, правил, інструкцій при організації безпечного виконання робіт підвищеної небезпеки.

Травматизм на виробництві стає можливим внаслідок незадовільної організації виконання робіт підвищеної небезпеки, безвідповідального ставлення до вимог охорони праці виробничо-технічного персоналу та низького рівня вимогливості з боку керівників підрозділів щодо виконання кожним працівником своїх функціональних обов’язків з охорони праці.

Життя та здоров’я працівників є пріоритетним, тож Товариство постійно працює над підвищенням рівня охорони праці на підприємстві.

З нагоди Дня охорони праці бажаємо усім доброго здоров'я, завжди гарного робочого настрою та творчих здобутків. Бережіть себе та своїх близьких!. 

Нагору