Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Без напруги: «Херсонобленерго» розпочинає відключення від електропостачання об’єкти комунальних підприємств

October 4, 2018

У Херсоні об’єкти комунальних підприємств можуть залишитися без електропостачання. Причина - більше півтора  мільйона гривень боргу за вже використану електроенергію. Відключення розпочнеться з адміністративних та господарських будівель та комунального освітлення.

Так, станом на 04 жовтня 2018 року КП «Дніпровський» виконавчого комітету Херсонської міської ради має борг у сумі – 779 751 грн, житлово-комунальне підприємство ЖЕК №11 – має заборгованість 244 774 грн., комунальне підприємство «Центр» виконавчого комітету Херсонської міської ради – 260 692 грн., житлово-експлуатаційна контора №1 Суворовського району – 250 569грн., комунальне підприємство «Таврійський» виконавчого комітету Херсонської міської ради – 149 622 грн.

Загальна сума боргу становить понад 1 млн 685 тисяч гривень.

Відключення об’єктів – крайній захід, на який енергетики йдуть тільки в тих випадках, коли ніяких інших шляхів врегулювання ситуації вже не залишилося.

«Херсонобленерго» сподівається, що керівники комунальних підприємств найближчим часом у повному обсязі розрахуються за спожиту електричну енергію, та в подальшому уникатимуть утворенню заборгованості.

Відповідальність за наслідки, пов’язані з відключенням постачання електроенергії до об’єктів комунальних підприємств, покладається на керівництво підприємств-боржників, яке своєчасно було повідомлене про припинення електропостачання за борги.

«Херсонобленерго» ще раз закликає адміністрацію комунальних підприємств вжити всіх заходів для погашення заборгованості та недопущення відключення електроенергії.

За усіма фактами, де сума збитків електропостачальнику становитиме більше 88 тисяч гривень матеріали будуть надані до підрозділів поліції для відкриття кримінальних проваджень відносно керівників комунальних підприємств. 

Нагору