Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Безпечні канікули: пам’ятайте про енергобезпеку

March 17, 2021

Ще кілька днів і для школярів розпочнуться весняні канікули. А з ними розваги на свіжому повітрі.

Для уникнення електротравматизму дітей, енергетики просять батьків не залишати дітей без нагляду, пильнувати та дбати про їх безпеку.

Обов’язково розповідайте дітям про небезпеку електричного струму. Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з електричними приладами у побуті.

Підвищений інтерес дітей до невідомого, самовпевненість, показова демонстрація перед однолітками своєї хоробрості, залазячи на енергооб’єкти (опори, трансформаторні підстанції тощо), заради фото для соціальної мережі, призводить до трагічних наслідків.

Для попередження нещасних випадків ураження електрострумом необхідно завжди звертати увагу на застережні плакати та знаки на електрообладнанні, які попереджують про небезпеку ураження електричним струмом в електроустановках.

Для безпечних весняних канікул, шановні батьки, нагадайте дітям і дотримуйтесь самі елементарних правил електробезпеки.

  • Забороняється проникати або знаходитися на території і в приміщеннях електричних споруд, виробляти самовільні перемикання і підключення в електричних мережах.
  • Забороняється відкривати двері електроустановок, проникати за огорожі і бар'єри.
  • Забороняється зводити будь-які споруди, складувати дрова, солому, і інші матеріали, розпалювати багаття, вудити рибу під проводами ліній електропередачі і повітряними вводами в будинки.
  • Забороняється підніматися на опори, а також дерева та будівлі, розташовані поблизу повітряних ліній, або наближати будь-які предмети, інструмент, пристосування до проводів ліній електропередачі.
  • При виявленні звисаючого, обірваного або лежачого на землі провода, відкритих дверей або несправних огороджень електроустановок, а також будь-якого іншого пошкодженого електрообладнання необхідно негайно повідомити про це по телефону на телефон концентру 0552-48-06-20 або 0-800-500-629.
  • Забороняється наближення до обірваного проводу на відстань менше 8 метрів
  • Діючі електроустановки - не місце для ігор і розваг.

Бережіть себе та близьких!.

Нагору