Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Через власну недбалість споживачі потрапили до суду

May 25, 2021

Громадяни, які нехтують Правила роздрібного ринку електричної енергії та своїми обов’язками як користувачі електроенергії, змушені фінансово відповідати за свої вчинки.

Під час огляду об’єктів ОСББ інспектори Херсонобленерго виявили самовільне підключення до електромереж, в результаті електроенергія споживалася, але не обліковувалася. За наявну заборгованість об’єкт споживача раніше був відключений від електропостачання. За фактом встановленого порушення енергетики склали акт.

Господарський суд Херсонської області зобов’язав орган самоорганізації населення (прим. ОСББ), який розташований в м.Херсоні по вулиці Петренко, відшкодувати розмір завданих збитків у сумі 4 904,30 грн.

В ході рейдової перевірки на об’єкті ТОВ що знаходиться в Дніпровському районі м. Херсон  енергетики виявили пошкодження приладу обліку, що давало можливість без облікового споживання електричної енергії. На місці було складено акт про порушення.

Господарський суд Херсонської області за вказане порушення зобов’язав Товариство з обмеженою відповідальністю  сплатити 423 995,18 грн.

При технічному огляді приладів обліку, на об’єктах одного із комунальних підприємств обласного центру, енергетики виявили відсутність пломби на лічильнику, яка була встановлена відповідно до акту про опломбування та збереження пломб. Відсутність пломби давало можливість без облікового споживання електричної енергії.

Наявність пломби на електролічильнику є запорука того, що користувач не втручається в роботу лічильника з метою зміни його показників. А зрив пломби її відсутність – є  порушенням встановленого державними нормами порядку обліку електроенергії.

Південно-Західний апеляційний господарський суд (справа 923/469/20 від 15 жовтня 2020 року) зобов’язав комунальне підприємство м.Херсон відшкодувати вартість недооблікованої електричної енергії у сумі 118 434,45 грн та сплатити розмір судових витрат.

 

Нагору