Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Дружня порада Володимиру Пепелю у виборі шляху

July 14, 2021

На шпальтах регіональних ЗМІ з’явилася інформація про нібито конфлікт між АТ “Херсонобленерго” та керівництвом Херсонської міської ради, причиною якого стала аварія на ТП 690А, що належить АТ “Укрзалізниця” та знеструмлення багатоповерхівок мкр Таврійський, що викликало масове незадоволення населення.

Звертаємо увагу, що Товариство не мало, і надалі не буде мати конфліктів з жодним посадовцем, тому що єдиним завданням у енергетиків - є якісне обслуговування споживачів електричної енергії. 

Тепер до справи вирішення проблем у місті з електропостачання через підстанції, що не належать ані громаді міста, ані енергетикам...

4 березня 2004 року Херсонською міською радою прийнято рішення № 494 «Про прийняття до комунальної власності міської територіальної громади майнових комплексів трансформаторних підстанцій, якими постачається електрична енергія до житлових будинків міста, та  знаходяться на балансі інших суб’єктів підприємницької діяльності».

Так, 31 підстанцію, які, як зазначено «свого часу, всупереч чинному законодавству, не були передані до комунальної власності», вказаним рішенням міської ради вирішено протягом місяця  прийняти у комунальну власність та передати на обслуговування енергетикам.

Контроль за виконанням прийнятих рішень покладено на місцевого посадовця, УВАГА, пана Володимира Пепеля.

Результатом  п’ятнадцятирічної плідної праці є, як кажуть, «воз і нині там».

Чекати й надалі немає сенсу. Тому, з метою можливості  проведення відновлювально-аварійних робіт в абонентських підстанціях, керівництво АТ «Херсонобленерго» на тижні вирушило до м. Київ в АТ “Укрзалізниця” для отримання необхідних дозволів та підписання відповідних договорів.

Володимиру Пепелю радимо ознайомитись з першою статтею, першого розділу Закону України «Про місцеве самоврядування», де визначена найголовніша  вимога до кожного місцевого посадовця - працювати в інтересах територіальних громад.     

Нам тут дійсно жити. У нас немає іншого міста, області чи України.

Нагору