Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Енергетики Херсонщини працюють для херсонців

November 14, 2019

         АТ «Херсонобленерго» щорічно розробляє Інвестиційну програму, основна мета якої забезпечення надійної експлуатації снуючи електричних мереж шляхом їх переоснащення та оновлення обладнання підстанцій, що в майбутньому впливатиме на надійність, безперервність та якість розподілу електричної енергії.

          Інвестиційна програма на 2019 рік на понад 270 мільйонів гривень була схвалена та затверджена Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

         З початку поточного року заплановані Інвестиційною програмою заходи АТ «Херсонобленерго» виконано на 96,6 % та проведено асигнувань на 185 млн. грн.

 В рамках Інвестпрограми побудовано (реконструйовано) повітряні лінії 6/10 кВ протяжністю 4,5 км в населених пунктах Білозерці, Комишани та Антонівці.

        З метою підвищення якості електропостачання мешканців с.Олександрівка, с.Комишани та окремих мікрорайонів м.Херсон здійснено переоснащення ізольованим проводом мережі протяжністю 10,2 км ПЛ-0,4 кВ.

За рахунок Інвестпрограми заплановані роботи по реконструкції кабельних мереж, зокрема в обласному центрі вже замінено 7,5 км зношених кабельних ліній.

           На сьогоднішній день тривають роботи по реконструкції ПС-150 кВ «Виноградово» (Олешківський район), ПС-150 кВ «ГНС КОС» (Каховський район), ПС-150 кВ «Промислова» (м.Херсон).

          Від підстанції ПС -150 кВ «Виноградово» (Олешківський район) здійснюється енергопостачання мешканців частково Олешківського та Чаплинського районів та повністю жителів Скадовського та Каланчацького районів, а це майже 50 тисяч споживачів електричної енергії. В межах програми працівниками Товариства проводяться роботи по заміні фізично та морально застарілого енергообладання на більш нове та сучасне.

          Підстанція ПС-150 кВ «ГНС КОС» (Каховський район) живить електроенергією майже 7 тисяч споживачів та є основним об’єктом, який забезпечує роботу зрошувальних систем району. Використовуючи можливості нових технологій, на об’єкті енергетики встановлюють нові вакуумні вимикачі, проводять часткову заміну існуючого устаткування та облаштовують спеціальні приміщення для енергообладання. Очікувані результати реконструкції – стала робота підстанції, а це якісне та надійне енергозабезпечення мешканців району.

            Підстанція ПС-150 кВ «Промислова» знаходиться у м.Херсоні та постачає електроенергію більше півсотні тисяч мешканцям обласного центру. До заходів Інвестпрограми на об’єкті включено комплексну заміну застарілого обладнання на устаткування більш перспективне. Зокрема встановлено вимикачі сучасного типу, новий трансформатор для власних потреб та проведена заміна приладів, які вже відпрацювали свій термін експлуатації.

            Підходить до завершення реконструкція повітряної лінії ПЛ-150 кВ «Каховська 330 - Дудчино» загальною протяжністю 43,8 км. Повітряна лінія була збудована та введена в експлуатацію у 1965 році  і здійснює електропостачання ПС-150/35 кВ “Дудчино”, “Н.Троїцька”, “Н.Олексіївка”, “Н.Тимофіївка”. Реконструкція ПЛ-150 кВ “Каховська 330-Дудчино” розпочата в 2015 році. В процесі реконструкції серед інших робіт замінені опори, провід та  блискавкозахисний трос. Передбачені заходи суттєво вплинуть на пропускну спроможність ліній, що забезпечить надійність та стабільність електропостачання  зокрема насосних станцій систем зрошення. А це в майбутньому дасть можливість збільшити площі зрошувальних сільгосподарських земель.

            Важливим етапом в реалізації Інвестпрограми 2019 року є встановлення в побутовому секторі майже 29 тисяч багатофункціональних однофазних електролічильників з PLC модемом, на загальну суму майже 38 мільйонів гривен. Сучасні прилади обліку дозволять дистанційно та оперативно зчитувати покази електролічильників, здійснювати автоматичну обробку отриманої інформації для розрахунку об’ємів споживання та витрат електричної енергії та потужності за визначені проміжки часу.

         Для виробничих потреб та оперативного виконання робіт Товариство придбало 4 автогідропідіймачі та 2 бригадних автомобілі.

        Заплановані заходи Інвестиційної програми 2019 року спрямовані на забезпечення надійного та якісного розподілу електричної енергії споживачів Херсонської області. Роботи тривають.

 

 

Нагору