Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Енергетики обговорили встановлення тарифів в умовах нової моделі ринку електроенергії

October 24, 2018

В АТ «Херсонобленерго» 23 жовтня 2018 року відбулися відкриті обговорення пропозицій та зауважень до проекту тарифів на послуги з розподілу електричної енергії АТ «Херсонобленерго» на 2019 рік.

В обговоренні взяли участь представники Херсонської обласної державної адміністрації, начальник Держенергонагляду в Херсонській області, начальник сектору НКРЕКП в Херсонській області та представник незалежної профспілки енергетиків України.

Директор фінансовий АТ «Херсонобленерго» Юрій Дучев підкреслив, що наразі триває процес реформування електроенергетичної галузі в Україні. Реформа полягає у відокремленні функції з розподілу електричної енергії від функції виробництва, передачі та постачання.

Відповідно до законодавства, існуючі сьогодні енергопостачальні компанії повинні вжити заходів щодо відокремлення оператора системи розподілу від постачання електричної енергії шляхом створення відповідних суб’єктів господарювання. При цьому постачальник, створений у результаті здійснення заходів з відокремлення оператора системи розподілу, упродовж двох років з дня отримання ліцензії на провадження господарської діяльності з постачання електричної енергії буде виконувати функції постачальника універсальних послуг на закріпленій території.

Заступник директора фінансового АТ «Херсонобленерго» Наталія Гавриленко проінформувала присутніх стосовно рівня тарифів на послуги з розподілу електричної енергії АТ «Херсонобленерго» на 2019 рік, розрахованих відповідно до Постанови НКРЕКП від 05.10.2018 року за № 1175, щодо складу структури операційних витрат Товариства на 2019 рік.

Учасники зібрання в ході дискусії та обговорення принципу тарифоутворення, погодилися з розрахунками тарифів на послуги з розподілу електричної енергії АТ «Херсонобленерго» на 2019 рік.

На усі питання присутніх надано відповіді та роз’яснення.

По завершенню зустрічі учасниками обговорення були підписані протоколи, які будуть направлені до НКРЕКП.

Фото. 

Нагору