Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Енергетики спіймали фермера «на гарячому»

July 17, 2018

В «Херсонобленерго» запевняють - від досвідчених енергетиків важко приховати безоблікове використання електроенергії.

Наступна історія є тому підтвердженням.

Так, нещодавно власник фермерського господарства в Білозерському районі спіймався «на гарячому». Під час рейдової перевірки завдяки ефективним методам фахівцями Товариства було встановлено факт порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії, а саме поза облікове використання електричної енергії. За участі представників правоохоронних органів та місцевої влади, інспекторами на місці було складено акт про порушення та вилучено провід, через який було здійснено підключення енергооб’єктів споживача поза приладами обліку. В рамках чинного законодавства електроустановки було відключено від електропостачання.

Тепер власнику фермерського господарства доведеться понести фінансову та, навіть, кримінальну відповідальність за скоєну власну зухвалість.

Відповідно до Методики визначення обсягу та вартості електроенергії, не облікованої внаслідок порушення споживачем правил користування електричної енергії, фермер має сплатити понад 600 тисяч гривень.

Крім того, за виявленим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками статті 188-1 Кримінального кодексу України «Викрадення електричної або теплової енергії шляхом її самовільного використання», що передбачає покарання у вигляді виправних робіт строком на два роки, або обмеження волі на строк до трьох років. Повторне розкрадання електроенергії тягне за собою позбавлення волі на строк до трьох років.

«Херсонобленерго» вкотре нагадує, що експерименти з сумнівною економією електроенергії коштують великих грошей та закликає економити на вартості електроенергії законними методами.

 

Нагору