Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Ігор Сафронов: Компанія має позитивні результати роботи за підсумками I кварталу

April 12, 2017

Про це Голова правління Ігор Сафронов повідомив під час розширеної наради по підведенню підсумків діяльності Товариства за I квартал 2017 року, яка відбулася у ПАТ «ЕК «Херсонобленерго».

Ігор Миколайович підкреслив, що в порівнянні з попереднім кварталом 2016 року, поточний квартал Товариство завершило з позитивним результатом.

  • Компанія має позитивні результати за підсумками I кварталу. Так загальний відпуск в мережу електроенергії за I квартал склав 669 млн. кВт, а відсоток розрахунків склав 99,3 %. За результатами попереднього кварталу 2016 року цей показник становив – 96%. Усі витрати, які були заплановані на I квартал профінансовані у повному обсязі, інвестиційна програма компанії склала 24 млн. грн. Протягом кварталу компанія приділяла значну увагу стягненню дебіторської заборгованості. Станом на 1 січня 2017 року підприємство мало 93млн. грн. дебіторської заборгованості. З неї за використану електроенергію 42 млн. грн. склав борг побутових споживачів. В порівнянні з 2016 роком, на сьогодні ми маємо зростання дебіторської заборгованості на 18 млн. грн. за 2016рік, на 9,4 млн. гривень зросла заборгованість по населенню. Тому прохання, за підсумками цього зібрання зробити висновки, надалі проводити якісну роботу зі споживачами, вжити заходів для недопущення збільшення заборгованості та активізувати роботу з боржниками, - акцентував увагу присутніх учасників наради Ігор Миколайович Сафронов.

Голова правління зокрема зазначив, що недоотриманні обігові кошти за поставлену електроенергію суттєво впливають на надійність енергетичного обладнання, призводить до зриву запланованих капітальних ремонтів, що в результаті позначається на якості послуг з електропостачання. Крім того, І.Сафронов наголосив на посиленні роботи з боржниками та крадіями електроенергії, які не своєчасно розраховуються за отриману електроенергію, а також здійснюють розкрадання електроенергії, пошкоджуючи прилади обліку, самовільно підключаючись до електромереж, що також призводить до погіршення якості електричної енергії.

ПАТ «ЕК «Херсонобленерго» вдячне сумлінним платникам за 100 % розрахунки, а боржникам та крадіям нагадує про невідворотність застосування санкцій, передбачених діючим законодавством.

Діяльність Товариства «Херсонобленерго» має стратегічне значення для регіону і країни в цілому. В умовах економічної кризи, від своєчасних розрахунків за спожиту електроенергію абонентами залежить життєзабезпечення Херсонської області. Недоотримані кошти «Херсонобленерго» за надані послуги не дозволяють товариству стовідсотково розраховуватись з державою за куплену електроенергію, що впливає на енергетичну безпеку регіону та країни.

В ході роботи наради за участі директорів усіх напрямків Товариства, керівників відділів та служб, а також начальників районних структурних підрозділів області було обговорено результати виробничої діяльності, розрахунків за відпущену електроенергію, питання виконання планів капітальних ремонтів та технічного обслуговування. Учасники зібрання приділили увагу низці питань якісного обслуговування споживачів, економічної безпеки, юридичним питанням та визначили шляхи укріплення трудової та виконавської дисципліни та виконання антикорупційної програми Товариства.

 

Нагору