Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Хочеш рахунок за електроенергію без донарахувань? Тоді вчасно передай покази електролічильника

January 18, 2021

Обов’язок щомісячно передавати покази електролічильника споживачі електричної енергії сприйняли по-різному. Одні справилися відразу, інші ще вчаться. Проте, від вчасної передачі показів приладів обліку спожитої електричної енергії залежить сума нарахувань у платіжних документах.

Протягом 2020 року мешканці Херсонської області для передачі показів електролічильників користувалися різними засобами.

Найбільш частіше херсонці передавали покази приладів обліку електроенергії через особистий онлайн-кабінет та за допомогою форми «Без реєстрації» на офіційному сайті АТ «Херсонобленерго» www.ksoe.com.ua – за рік надійшло 836 820 даних з електролічильників споживачів.

Протягом минулого року абоненти активно використовували сервіс дистанційної передачі показів електролічильника в автоматичному режимі за допомогою телефону 0552-316-316. За рік херсонці скористалися такою послугою 324 095 разів.

Для щомісячної передачі показів електролічильників споживачі обирали також сервіс SMS-повідомлення на номер 050-49-00-00-4 – за рік енергетики отримали майже 137 тисяч повідомлень з даними приладів обліку.

Сучасні сервіси Viber, Telegram та е-mail pokaz@co.ksoe.com.ua оцінили також ряд абонентів, покази надсилали відповідно – 30 570, 7 873 та 1 142 разів.

До кол-центру за допомогою про передачу показів електролічильників споживачі зверталися біля 145 тисяч разів.

Наголошуємо, що тривалість процесу самостійної передачі показів електролічильників за допомогою легких та зручних сервісів триває недовго – всього лише кілька хвилин. При цьому вам не потрібно телефонувати оператору і чекати з’єднання. В цей час, оператори можуть приймати заявку про аварійну ситуацію.

Тож, обирайте зручний спосіб передачі показів електролічильника, щомісячно в визначений період передавайте дані та отримуйте рахунок за фактично спожиту електричну енергію.

УВАГА! Допоможіть передати покази електролічильника людям похилого віку, сусідам, родичам. Наприклад, Ви можете підключити до власного особистого кабінету в «Херсонобленерго» кілька особових рахунків - власний і своїх батьків або дідуся та бабусі. Це позбавить їх від необхідності робити це власноруч та допоможе їм не хвилюватися про нарахування за спожиту електричну енергію.

ДОВІДКОВО. Для тих, хто ще не передає щомісячно покази електролічильника повідомляємо.

Порядок здійснення зняття та передачі даних про фактичні покази засобу обліку електричної енергії, визначення обсягу спожитої електричної енергії, здійснення нарахувань, терміни та способи оплати, зокрема, для побутових споживачів встановлюються Правилами роздрібного ринку електричної енергії, затвердженими постановою НКРЕКП від 14.03.2018 № 312  та Кодексом комерційного обліку електричної енергії, затвердженим постановою НКРЕКП від 14.03.2018 № 311 (далі – ККО) (з урахуванням внесених змін та доповнень).

Побутовий споживач зобов’язаний передавати покази у способи визначені у договорі про розподіл електричної енергії. Дата подачі показів для побутових споживачів – за 2 дні до кінця розрахункового місяця та закінчується на 3 день наступного розрахункового періоду (календарного місяця), вважаються даними на перше число календарного місяця. 

Якщо побутовий споживач не передав дані про фактичні покази засобу обліку, оператором системи розподілу (ОСР) визначається середньодобовий обсяг за календарний місяць згідно з вимогами Кодексу комерційного обліку (ККО). Відповідно, сума в рахунку може не відповідати об’єму електроенергії, яка була використана фактично.

Нагору