Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Хто краде, а хто за це розплачується

March 22, 2021

Останнім часом окремі пересічні громадяни скаржаться на неякісну напругу в мережі або значні її коливання. Від чого побутова техніка працює з перебоями, а лампочка ледве жевріє. Часто причиною цього є недобросовісні сусіди, які втручаються в роботу електромережі та самовільно підключають власні електроустановки поза приладом обліку.

Подібна ситуація сталася в с.Велетенське, Білозерського району.

В домоволодінні громадянки Л. по вулиці Шури Мамкіної було змонтовано безоблікову розетку, далі через отвір в стелі проведено кабель на горище, де самовільно підключено до електромережі. Енергетики швидко розсекретили господарський «витвір» та склали акт про порушення. Розмір нарахування недооблікованої електричної енергії за яким становить 26 143 грн.

Кізомис, Білозерськкий район.

В приватному будинку під час огляду інспектори виявили в котельні приховану розетку. При вимкненні запобіжника електрична енергія споживалася, а електролічильником не обліковувалася. На місці встановленого факту енергетики склали акт про порушення, сума нарахування за яким становила 25 400 грн.

Власниця домоволодіння в добровільному порядку відмовилася сплачувати розмір завданої шкоди, тому АТ «Херсонобленерго» звернулося до суду. 

Білозерський районний суд Херсонської області (справа №648/2271/18 від 22 грудня 2020 року) зобов’язав громадянку С. сплатити вартість необлікованої електричної енергії та суму судових витрат.

Херсон, с.Інженерне.

За аналогічне порушення Херсонський міський суд Херсонської області (справа №766/20142/20 від 22 лютого 2021 року) зобов’язав мешканця с.Інженерного (м.Херсон) відшкодувати вартість необлікованої електричної енергії у розмірі 12306 грн. та суму судових витрат.   

Херсон.

Місцевий житель, який мешкає по вулиці Комкова, даремно сподіваючись на економію вартості електричної енергії, змонтував в оселі без облікове споживання.

Енергетики виявили самовільне підключення до електромереж та склали акт про порушення. Відповідно до якого вартість не облікованої енергії становила 8 282,56 грн.

Шановні споживачі електричної енергії, користуйтесь відповідально, економне законними способами та не витрачайте дарма кошти. Законна економія набагато дешевша.

Нагору