Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Керівництво ринку «підторговувало» чужою електроенергією

December 14, 2018

У Херсоні керівництво одного із комунальних ринків нахабно безоплатно користувалося електроенергією. Та більше того, крало та продавало крадену електроенергію підприємцям – власникам торгових місць.

Під час рейдової перевірки енергоустановок обслуговуючого кооперативу комунальний ринок «Ринкове містечко» енергетики встановили на об’єкті порушення правил користування електричною енергією. А саме, самовільне підключення до електромереж поза електролічильником. У присутності працівників поліції інспектори Товариства склали акт про порушення «Правил роздрібного ринку електроенергії». В ході розслідування факту було встановлено, що адміністрація ринку справно приймала платежі за електричну електроенергію, яка їм не належала. А власники торгових точок, розміщених на території, навіть не підозрювали, що електроенергію спочатку вкрали, а потім їм продали.

За такі протизаконні дії адміністрація комунального ринку має відшкодувати збитки нанесені енергопостачальнику у сумі майже 400 тисяч гривен.

Наразі готуються матеріали щодо відкриття кримінального провадження відносно посадових осіб.

Енергетики кажуть – споживайте чесно, сплачуйте сумлінно. І не доведеться за подібні експерименти «влітати в копієчку» та і репутацію псувати. Воно того не варте. 

Нагору