Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Колишній керівник податківців спалився на махінаціях з електроенергією

November 19, 2018

Енергетикам «Херсонобленерго» доводиться майже щодня виявляти порушення Правил роздрібного ринку, інакше кажучи, факти споживання електричної енергії поза обліком. І доволі часто виходить, що «крадуть» електроенергію далеко не завжди через скрутне матеріальне становище, а як раз таки через бажання заможних та спроможних можновладців скористатися електроенергією «на халяву».

Ще не затихло обурення херсонців з приводу судді-крадія, а як вже на минулому тижні під час рейдової перевірки інспектори в домогосподарстві поважної людини, колишнього керівника податкової служби, виявили прихований пристрій. Власник оселі улаштував за картиною відгалуження та за допомогою перемикача користувався електроенергією поза лічильником.

Дивлячись на картину, господар, як висококультурна та вихована особа, водночас насолоджувався витвором мистецтва та прихованим за нею джерелом свого достатку.

З виявленим фактом порушення бідолага погодився. А сумнівний спосіб економії обійдеться колишньому чиновнику в кругленьку суму – понад 120 тисяч гривень.

Споживати електроенергію позаобліково – це протизаконно, і рано чи пізно за таку «економію» доведеться відповідати. Та і коштує це набагато дорожче, адже страждає при цьому не лише сімейний бюджет, а і репутація господаря.

Насолода від того, що вдалося обманути лічильник, триватиме недовго. Енергетики знають усі способи і виявити порушника - це лише справа часу.

Тож «Херсонобленерго» радить споживачам економити електроенергію не протизаконними способами, а раціональним та ощадливим її використанням. 

Нагору