Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Курортний сезон для бізнесмена обернувся в багатотисячний борг за електроенергію

August 23, 2018

Курортний сезон – гаряча пора не лише для відпочивальників, туристів і власників пансіонатів та приватних домоволодінь. Та по-особливому гаряче енергетикам. Адже серед такої чималої когорти споживачів електроенергії зустрічаються нечесні «винахідники», які намагаються «зекономити» протизаконними методами.

Днями фахівці «Херсонобленерго» виявили нечесного споживача, який обманним шляхом користувався електричною енергією, тобто електрика розходувалася, але лічильником не враховувалася.

Під час рейдової перевірки в с.Лазурне Скадовського району інспекторами було виявлено самовільне підключення електроустановок власника бази відпочинку до електромереж.

Так, щоб зменшити суму рахунку за електроенергію, одні споживачі використовують енергозберігаючі лампочки, інші намагаються знизити суму платежу шахрайським шляхом

В ході огляду енергообладання підприємця було встановлено, що бізнесмен виконав реконструкцію існуючої на території підстанції, а також здійснив монтаж кабельної лінії та двох трансформаторів. Проте, реконструйовану підстанцію не ввів в експлуатацію, а самовільно підключив до електромереж та безобліково споживав електричну енергію.

Власнику бази відпочинку, крім прибутку від курортного сезону, доведеться порахувати і багатотисячні збитки, які він має сплатити енергопостачальнику.

Практика енергетиків свідчить наступне – рано чи пізно усе таємне стає очевидним, і ухилення від сплати за електроенергію, яку використовують шахраї, обертається для них величезними сумами нарахувань і набутою репутацією крадія.

 

Нагору