Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Майже півсотні тисяч гривень стягнення за розкрадання електричної енергії

February 16, 2021

Енергетики щодня викривають нечесних споживачів, які застосовуючи методи «економного» використання електроенергії, змушені сплатити в десятки разів більше.

Ще один доволі красномовний випадок для любителів користуватися безоплатною електроенергією.

Працівники «Херсонобленерго» в оселі херсонця по вулиці Стрітенська виявили факт самовільного підключення до електромереж та безоблікове безоплатне споживання електричної енергії. На місці енергетики склали акт про порушення, відповідно до якого збитки завдані Товариству склали 47 153 грн.

Чоловік добровільно відшкодовувати вартість недоврахованної електроенергії відмовився.

АТ «Херсонобленерго» звернулося до Херсонського міського суду з позовом про стягнення з громадянина Ф. вартості електричної енергії не облікованої внаслідок порушення. Суд детально вивчив матеріали справи та зобов’язав сплатити громадянина Ф. на користь Товариства розмір завданої шкоди (справа №766/21361/19 від 02.12.2019р).

Варто нагадати, що втручання в роботу приладів обліку чи використання електричної енергії поза обліком є порушенням Правил роздрібного ринку електричної енергії і кваліфікуються як «крадіжка». За такі протиправні дії порушнику доведеться відповідати.

Нагору