Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Минулого року на Херсонщині водії збили 76 електроопор

January 8, 2020

   Протягом 2019 року мешканці Херсонської області 76 разів потерпали від невправних водіїв. Саме стільки разів через їх неуважність внаслідок дорожньо-транспортних пригод пошкоджені та збиті електроопори, а будинки мешканців залишалися знеструмленими. Від легковажності водіїв страждають прості громадяни, соціально значущі об'єкти, лікарні, дитячі садки, школи, які залишаються без електроенергії на той час поки фахівці ліквідовують наслідки порушення. Збитки, нанесені лише від руйнування електричних опор Товариства в 2019 році оцінюються у майже півмільйона гривень.

   Енергетикам практично щотижня доводиться виїжджати на усунення обривів і встановлення збитих опор.

   Необачні водії через недотримання правил дорожнього руху потрапляючи в такі автопригоди відволікають енергетиків від щоденної планової роботи. Це затримує виконання графіків з планового ремонту, технічного обслуговування трансформаторних підстанцій та ліній електропередач, сповільнює роботу оперативно-виїзних бригад.

   Відновлення зруйнованих електроліній – складний процес, що займає в енергетиків від лічених годин до декількох днів. Фахівцям АТ «Херсонобленерго» необхідно по-перше, провести огляд місця пошкодження, встановити обсяги ремонту, доставити зі складу найближчого райцентру необхідне обладнання (ті самі опори), та виконати цілий комплекс заходів пов’язаних з припиненням електропостачання.

   Енергетики нагадують водіям, що уникнути відповідальності за свої дії не вдасться. АТ «Херсонобленерго» тісно співпрацює із поліцією. За заявами Товариства відкриваються кримінальні провадження, встановлюються винні та відшкодовуються завдані збитки. Тож аби водіям уникнути неприємностей, енергетики рекомендують бути уважними та обережними за кермом, неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху, не перевищувати допустиму швидкість, не виконувати ризикованих маневрів, що можуть призвести до наїзду на опори ліній електропередач та привести до тяжких наслідків.

Фото ілюстративне. 

 

Нагору