Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

На Херсонщині група осіб знищила об’єкт енергетики

February 3, 2021

Пригода, яка зненацька застала енергетиків, сталась вчора у місті Скадовськ,  в обідній час.

Представники АТ «Херсонобленерго» під час перевірки електрогосподарства виявили невідомих осіб, які зухвало у центрі населеного пункту руйнували кабельну електромережу, а саме КЛ-10кВ біля підстанції ПС Морська.

Бригада енергетиків разом з працівниками поліції зупинили протиправні дії групи крадіїв у складі чотирьох чоловіків  на території молокозаводу. Двоє зловмисників втекли, інших двох  вдалось затримати, які зізнались у скоєному.  

Порушники викопали 37 метрів кабелю, порубали його на шматки, бажаючи отримати мідні частини обладнання. Своїми діями вони вчинили злочин, а саме умисне пошкодження об’єкту енергетики з метою його крадіжки, про що зазначено в ст. 185 та  194 Кримінального кодексу України.

Особи , які вчини неподобство, піддали небезпеці сотню мешканців та залишили  населений пункт  без резервного електропостачання.

Також своїми протиправними діями зловмисники завдали шкоди енергетикам на десятки тисяч  гривень.

Слідство триває, а порушники понесуть покарання за двома статтями ККУ 185 та 195, якими передбачена доволі сувора відповідальність - до 10 років позбавлення волі.

АТ «Херсонобленерго» закликає утримуватись від пошкодження та розкрадання того, що дає нам усім електроенергію, тепло та інші блага.

Фото ылюстроване. 

 

Нагору