Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

На Херсонщині крадії масла: АТ «Херсонобленерго» викликало поліцію на місце злочину

November 6, 2020

Значної шкоди стабільному енергозабезпеченню жителів Херсонської області завдають «крадії енергетичного обладнання». Розкрадання елементів електричних мереж, обладнання,трансформаторного масла, тощо – все це безпосередньо впливає на безперебійне та якісне електропостачання.

Зловмисники навіть не замислюються, що втручання в роботу енергооб’єктів несе загрозу, в першу чергу, здоров’ю та життю особисто їм та оточуючим.

«Популярним» залишається такий злочин, як злив трансформаторного масла, що призводить до виходу з ладу трансформаторів.

Саме так нашкодили злодії в селі Верхні Сірогози.

Вчора, 5 серпня, біля 13 години дня, на території обслуговування Іванівських РЕМ, бригада енергетиків при плановому огляді обладнання, виявила відсутність трансформаторного масла.

Злочинці злили 190 літрів масла! А також, безпосередньо в процесі самої крадіжки, вони пошкодили обладнання  трансформатора.

В цілях безпеки споживачів, енергетиками на незначний проміжок часу, декілька десятків  споживачів було відключено від енергопостачання.

Про виявлений факт було одразу повідомлено в поліцію, і на місце злочину прибула слідчо-оперативна група.

Згідно статей Кримінального кодексу України за вказані дії передбачається покарання від штрафу до виправних роботи, а в разі наявності обтяжуючих обставин, аж до дванадцяти років позбавленням волі.

 

Енергетики звертаються до громадян з проханням бути небайдужими та негайно повідомляти про підозрілих осіб біля трансформаторних підстанцій або про підстанції до яких є вільний доступ, якщо ведуться роботи з демонтажу ліній або енергетичного обладнання особами без форменого одягу Товариства – відразу телефонувати до поліції на номер «102» або на телефон служби безпеки підприємства 0552- 421-666.

 

Акцентуємо Вашу увагу, що працівники компанії завжди працюють у спецодязі з логотипом «Херсонобленерго» та пересуваються на автомобілях з відповідним маркуванням.

 

Нагору