Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

На Херсонщині негода знеструмила 38 населених пунктів повністю та 17 частково

February 9, 2021

В території Херсонської області внаслідок несприятливих погодних умов, вітер, дощ, мокрий сніг сталося обледеніння проводів повітряних ліній.

Через обрив проводів без електропостачання опинилися 38 населених пунктів повністю та 17 частково. Найбільше аварійних відключень зафіксовано на території обслуговування Генічеського та Новотроїцького відділень Департаменту з розподільних мереж АТ «Херсонобленерго».  

Для ліквідації наслідків негоди негайно залучені аварійні бригади усіх районних відділень Департаменту з розподільних мереж. Енергетики оперативно відновлюють електропостачання у постраждалих районах, щоб якнайшвидше подати напругу у населені пункти.

Енергетики застерігають громадян, ні в якому разі не проводити самостійно будь-які відновлювальні роботи в електрообладнанні.

Слід пам’ятати, при виявленні обривів електричних проводів чи інших пошкоджень в електричних мережах необхідно негайно попередити оточуючих про небезпеку та терміново повідомити у диспетчерську службу району електричних мереж.

Необхідно знати, що смертельно небезпечно не лише доторкатись, але й підходити на відстань ближче 8 метрів до обірваних проводів ліній електропередачі, які лежать на землі або звисають.

До приїзду енергетиків необхідно організувати охорону місця обриву проводу.

Своєчасне повідомлення про пошкодження електромереж значно прискорить відновлення електропостачання та допоможе запобігти випадкам електротравматизму.

Будьте уважні та обережні.

 

Нагору