Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

На Херсонщині розкрадання підстанцій загрожує енергетичним колапсом

April 25, 2019

АТ «Херсонобленерго» є оператором системи розподілу, тобто відповідає за експлуатацію електромереж, здійснює підключення (відключення) до системи розподілу (ліній електромереж), тощо.  Від функціонування енергообладнання підприємства повністю залежить життєдіяльність кожної державної установи, лікувального та навчального закладу, обороноздатність регіону, освітлення та опалення міст, будинків, комфорт та затишок кожної родини.

Протягом квітня поточного року на території області зареєстрована серія розкрадань енергетичного обладнання з підстанцій 35/10 кВ, саме через які забезпечується електропостачання до міст та районів області.

Тільки в Голопристанському, Каховському, Генічеському районах та місті Ново Каховка впродовж тижня на розграбованих підстанціях злочинцями викрадені трансформатори зниження напруги типу НТМИ та НТАМИ 10 кВ, трансформаторів струму 10 кВ та реле струму REST, - РС-80.

Обставини злочинів свідчать про діяльність осіб, які добре розуміються на електротехніці, обізнані в особливостях відключення обладнання від струму та безпечному демонтажу.

У зв’язку із зазначеним зросла небезпека залишення населених пунктів та районів області без електропостачання.

З метою попередження перебоїв та припинення поставок електроенергії Товариство звертається до мешканців міста Херсона і області зайняти активну громадянську позицію, не залишати поза увагою відомі факти розкрадань енергообладнання, знаходження підозрілих осіб на території підстанцій та негайно на телефон «102» повідомляти правоохоронні органи чи диспетчеру АТ «Херсонобленерго» - 050 33 85 621.

 

 

Нагору