Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

На Херсонщині сталось три аварії: збито електричні опори

September 2, 2019

Вихідними днями, напередодні свята, трактористи вирішили… позбивати електроопори, чим завдали місцевим жителям дискомфорту, а енергетикам клопоту.

Так, 31 серпня на території обслуговування Великолепетиського РЕЗу водій трактора протаранив опору високовольтної лінії електропередач, яка при падінні зруйнувала сусідні електроопори. В результаті без електропостачання залишилися мешканці двох сіл Чистепілля та Таврійське. Енергетики оперативно повернули світло в домівки селян, а от пошкоджені опори підлягають повній заміні.

Така ж ситуація повторилася 1 вересня в м.Каховці. Тракторист створив аварійну ситуацію: збив одну електроопору, при цьому три сусідніх опори зазнали пошкоджень та зламане енергетичне обладнання. Енергетики оперативно спрацювали та за короткий час відновили світло в будинках. Заміна пошкоджених опор планується вже найближчим часом.

А от в м. Олешки електрична опора збита вже через необачність водія за кермом автомобіля. Через це майже сотня абонентів залишилися без світла. Працівники Олешківського РЕМу ліквідують наслідки масштабної аварії.

Про усі пошкодження майна енергетики повідомили поліцію.

Енергетики звертаються до всіх водіїв, в тому числі трактористів та комбайнерів, з проханням бути уважними та обережними за кермом, неухильно дотримуватись правил дорожнього руху, не перевищувати допустиму швидкість, не виконувати ризикованих маневрів, що можуть призвести до наїзду на опори ліній електропередач та привести до тяжких наслідків.

Фото ілюстративне. 

 

Нагору