Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Недобросовісна жіночка сплатила за «ліву» розетку» чималі кошти

February 12, 2021

Використання так званої «лівої» розетки – це один із випадків крадіжки електроенергії та як показовий спосіб винахідливості недобросовісних споживачів. Як тільки не «стараються» народні умільці приховати злочин, та все таки енергетики швидко розкривають усі їх хитрощі.

Ще один приклад.

У приміщенні приватного будинку у м.Херсоні, по вулиці Ракетній енергетики виявили приховану розетку в кімнаті для живлення електроприладів, в результаті чого електрична енергія споживалася, а електролічильником не враховувалася. Що й було зафіксовано інспекторами. По даному факту складено акт про порушення, сума нарахування якого склала 20 369 грн.

Власниця домогосподарства лише частково відшкодувала збитки завдані Товариству. Тому Товариство звернулося до Херсонського міського суду Херсонської області (справа №766/3526/20 від 04.05.2020р) з позовом про стягнення вартості необлікованої електроенергії в повному обсязі, 13 369 грн.

Варто нагадати, що втручання в роботу приладів обліку чи використання електричної енергії поза обліком є порушенням Правил роздрібного ринку електричної енергії і кваліфікуються як «крадіжка». За такі протиправні дії порушнику доведеться відповідати.

 

 

Нагору