Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Полювання за електрообладнанням з летальним фіналом

September 27, 2018

Трансформаторні підстанції та інші енергооб’єкти часто піддаються «набігам» любителів легких грошей. У полюванні за електрообладнанням чи трансформаторним мастилом крадії не задумуються над прямою небезпекою їхньому життю і здоров’ю.

Екстремальний похід за наживою до трансформаторної підстанції став для жителя Генічеського району летальним.

За повідомленням енергетиків Генічеського РЕЗу та ЕМ, вони виявили проникнення у закриту абонентську трансформаторну підстанцію в селищі міського типу Новоолексіївка.

При перевірці місця події електромонтером виявилося, що зловмисник потрапив у середину об’єкту, відігнувши металеві двері спеціальним інструментом.

Хоч пробратися у середину крадієві пощастило, та вийти назовні з награбованим не судилося  - тридцятилітній чоловік загинув від удару током у 10 тис. Вт.

Бригада Генічеського РЕЗу повідомила про пригоду у правоохоронні органи. За фактом загибелі поліцією проводиться перевірка.

У зв’язку з інцидентом АТ «Херсонобленерго» звертається до всіх мешканців області та попереджає про ризик отримати серйозні травми або загинути від ураження електричним струмом при спробах проникнення або знаходженні на території енергооб’єктів. Категорично забороняється:

  • залазити на опори ліній електропередачі;
  • проникати в трансформаторні підстанції або в технічні підвали житлових будинків, де знаходяться дроти і комунікації;
  • перебувати на території електроустановок;
  • наближатися на неприпустиму відстань або торкатися предметами до струмоведучих частин, що знаходяться під напругою.

Якщо ви виявили зламані або відкриті двері трансформаторних підстанцій та розподільчих пунктів, пошкодження повітряних, кабельних ліній електропередачі, помітили спроби проникнення на територію електроустановок сторонніх осіб – не будьте байдужими. Негайно повідомляйте до поліції за номером 102 або у місцевий район енергозбуту обленерго.

Нагору