Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Півмільйона гривень за пошкодження електролічильників

April 11, 2018

Майже півмільйона гривень, а саме 459 365 гривень доведеться сплатити споживачам за втручання в роботу приладів обліку електричної енергії.

Працівники «Херсонобленерго» систематично проводять рейдові перевірки по дотриманню споживачами Правил користування електричною енергією. Для цього інспектори Товариства забезпечені сучасними приладами та обладнанням для виявлення та фіксації втручання в роботу лічильників і мають значний практичний досвід у виявленні порушень у сфері енергетики.

І, як показує практика, в результаті розкрадання електроенергії окремими споживачами, які до певного часу насолоджуються життям, заощаджуючи за рахунок інших, їм доводиться нести фінансову відповідальність, яка може сягати десятків та навіть сотень тисяч гривень.

«Популярними» серед споживачів способами крадіжки електричної енергії є втручання в роботу електролічильника, фальсифікація та порушення пломб енергонагляду, використання сторонніх пристроїв, які порушують роботу засобів обліку.

Відповідно до Правил всі пошкоджені засоби обліку, а також засоби обліку із зірваними або пошкодженими пломбами проходять експертизу.

З початку поточного року метрологічною службою Товариства було проведено понад сотню експертиз електролічильників та виявлено десятки фактів втручання споживачів в роботу приладів обліку електроенергії, за що споживачам доведеться сплатити 459 365 гривень.

Енергетики вкотре наголошують, втручання в роботу електролічильників, використання приладів та внесення конструктивних змін, що дозволяють споживати електроенергію без її обліку, є грубим порушенням законодавства України.

 

 

Нагору