Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Розкрадання електроенергії – дороге задоволення

August 1, 2017

Працівники ПрАТ «ЕК «Херсонобленерго» в своїй щоденній роботі продовжують виявляти нечесних споживачів, які порушують Правила користування електричною енергією. Найбільш поширеними способами крадіжок є порушення пломб та пошкодження приладу обліку, самовільне, підключення до електричної мережі та вплив на роботу засобів обліку за допомогою високочастотного випромінювання.

Працівниками структурних підрозділів «Херсонобленерго» за I півріччя поточного року складено 1 407 актів про порушення Правил користування електричної енергії побутовими споживачами. Загальна сума нарахування збитків по актам склала — понад 9 мільйонів гривень.

Юридичні споживачі також, як то кажуть, «не без гріха». За 6 місяців 2017 року складено 165 актів про порушення Правил користування електричною енергією щодо юридичних споживачів, за якими попередні нарахування становлять понад 20 мільйонів гривень.

Енергетики вкотре закликають бути законослухняними і рекомендують споживачам економити на вартості електроенергії законними методами та попереджають про відповідальність за розкрадання електроенергії.

За виявленими фактами розкрадання відкриті кримінальні провадження за ознаками статті 188-1 Кримінального кодексу України «Викрадення електричної або теплової енергії шляхом її самовільного використання» що передбачає покарання у вигляді виправних робіт строком на два роки, або обмеження волі на строк до трьох років. Повторне розкрадання електроенергії тягне за собою позбавлення волі на строк до трьох років.

 

Нагору