Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Складнощі у роботі бувають, але немає проблем, які не можна вирішити

December 14, 2018

У пошуках нового героя інтерв’ю для рубрики «Херсонобленерго» у обличчях» ми завітали до виробничо-технічного відділу Товариства. Коли переступаєш поріг кімнати, в очі впадають інтерактивна дошка із завданнями на робочий день, кадастрові карти на моніторах комп’ютерів і найголовніше – злагоджена командна робота працівників відділу.

Об’єднує цих людей одна відповідальна справа - запланувати на якій території будуть будуватися нові трансформаторні підстанції, повітряні лінії та інші об’єкти АТ «Херсонобленерго». Але лише на плануванні робота ВТВ, як називають свій відділ самі працівники, не закінчується. Начальник сектору з питань земельних відносин Юлія Князєва розповіла всі цікаві деталі роботи, поділилася історією про те, з чого почався її шлях у «Херсонобленерго» та як енергетики проводять час поза роботою.

 

По закінченню школи перед усіма стоїть вибір яку обрати професію. Хтось із дитинства знав ким хоче стати, когось надихнув приклад батьків, хтось пішов шляхом найменшого спротиву і втупив у ВУЗ «за компанію» з друзями. Юлії Князєвій підказала шлях до професії знайома:

«Якщо чесно, професію підказала знайома мами. Вона працювала в електротехнічному коледжі, тож запропонувала мені прийти до них на навчання. Мені там сподобалося, тож я вирішила продовжити навчання у Одеському національному політехнічному університеті за спеціальністю електричні машини та апарати», - згадує Юлія.

Після закінчення вишу майбутня начальник сектору з питань земельних відносин майже одразу прийшла на роботу до «Херсонобленерго».

«Як зараз памятаю свій робочий день… 26 травня 2009 року. «Херсонобленерго» почався для мене з відділу підготовки технічних умов. Не скажу, що після університету мені було складно працювати. Звісно ж знання, які отримуєш в університеті -  це основа для роботи, але те, чим ти безпосередньо займаєшся кожного дня, цьому навчили вже співробітники. І я хочу подякувати головному вчителю на новому робочу місці - своїй колишньому керівнику Оксані Володимирівні Коваль».

Після п’яти років у Відділі підготовки технічних умов Юлія пішла у декретну відпустку. На деякий час усі її клопоти були пов’язані не з роботою, а доглядом за дитиною. Рік за роком дочка росла і прийшов час Юлії Князєвій повернутися до стін рідного «Херсонобленерго». У Товариство вона прийшла уже на нову посаду  - начальник сектору з питань земельних відносин виробничо-технічного відділу.

«Наш сектор займається землевідведенням під об’єкти, які належать «Херсонобленерго».

Відділ капітального будівництва дає завдання на якій ділянці ми повинні будувати наші кабельні, повітряні лінії, трансформаторні підстанції. Щоб зрозуміти, де ще є місце для забудови, ми звіряємося з публічною кадастровою картою.

А після цього наша задача – провести переговори із сільрадами, міськими радами і отримати дозвіл на будівництво, далі ми визначаємо місце розташування для нових об’єктів та відводимо цю земельну ділянку.

Складнощі бувають, але, як говорить мій чоловік, не буває проблем, які не можна вирішити. Ми знаходимо спільну мову, домовляємося. І всі міські, сільські ради нам ідуть на зустріч. Останнім часом проблем не виникає.

Не скажу, що вся моя робота легка.., але вона цікава. Треба знаходити позитив у всьому. Адже або ти робиш те, що тобі подобається, або краще взагалі змінити професію», - говорить Юлія.

Робота у «Херсонобленерго» накладає відбиток і на «життя поза межами Товариства». За консультацією та допомогою часто звертаються знайомі та сусіди. Юлія говорить, що намагається завжди допомогти, але якщо проблема не в її компетенції – підказує куди звернутися.

Коли ж закінчується робочий день і всі питання, пов’язані із енергетикою, залишаються за порогом квартири, всю свою увагу і турботу Юлія Князєва віддає чоловіку і доньці. Вона любить їх побалувати новими і смачними стравами, крім того, проводить час із чотирирічною  донькою :

«З дитиною ми щодня разом малюємо, недавно малювали листа Святому Миколаю. А взагалі,  основне хобі - робити домашнє завдання із дочкою, - сміється Юлія. - На вихідних ми проводимо час по-сімейному. Із чоловіком і дочкою любимо на ходити разом у кафе, в кіно. У літню пору, то їздимо у ліс, на море, часто на дачу».

Донька Юлії, до речі, завжди повторює, що хоче бути такою ж гарною і розумною, як мама. Сама Юлія Князєва бажає собі, рідним та усім українцям миру.

«І найголовніше міцного здоров’я, мирного неба над головою, щастя, удачі і щоб все було добре», - передає побажання начальник сектору з питань земельних відносин виробничо-технічного відділу АТ «Херсонобленерго» Юлія Князєва.

Нагору