Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Служба захисту економіки інформує: до чого призводить незаконна економія споживачів

February 7, 2022

Крадіжки, пошкодження майна, ДТП – ці події чергуються між собою, а енергетики тримають руку на пульсі кожного дня, аби ніщо не стало на заваді вашого комфорту.

Аварійні відключення - наболіла тема як для споживачів, так і для енергетиків. За перший тиждень лютого сталось 28 899 аварійних знеструмлень.

Проведення земляних робіт, обрізання гілок та дерев, дорожньо-транспортні пригоди, яких за минулий тиждень сталось 3, – все це є причиною тимчасових відключень.  

Тож сідаючи за кермо, або виконуючи певні роботи, пам’ятайте, що від ваших дій може залежати комфорт, а іноді і життя інших мешканців.

Головне правило, що допоможе споживачам АТ «Херсонобленерго» зекономити сімейний бюджет – споживати електроенергію правомірним шляхом. Не використовувати магніти або інші заборонені прилади, що зменшують показники лічильника, не користуватися сторонньою розеткою, самовільно не підключатися до електромереж. Дотримання цих простих правил гарантує відсутність штрафів. До прикладу, їх сума може сягати сотні тисяч.

Так, при плановому огляді енергообладнання одного товариства з обмеженою відповідальністю, виявили самовільне підключення до електромереж. Співробітниками АТ «Херсонобленерго» складено відповідний акт, що засвідчує порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії. За такі неправомірні дії споживач має сплатити штраф у розмірі 872 663 гривень.

Всього в період з 31 січня по 6 лютого складено 7 актів. Загальна сума збитків за тиждень становить 952 526 гривень.

Нагору