Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Служба захисту економіки інформує: небезпечні аварії є причиною знеструмлення будинків

April 5, 2021

Неуважність, ДТП, знеструмлення, 73 постраждалих абонента – такими видались вихідні для мешканців міста Олешки. Але про все з початку.

Цієї суботи о 16:38 сталась дорожньо-транспортна пригода за участю двох автівок. Неуважні водії автомобілей «Skoda» та «Москвич» через зіткнення зруйнували  електроопору. Як наслідок – знеструмлені 73 домоволодіння в Олешках. В вихідний день через безвідповідальність деяких осіб десятки людей вимушені були терпіти незручності і на час ліквідації наслідків залишитись без енергопостачання.

Загалом в період з 29 по 4 квітня на території Херсонщини сталось 28 800 аварійних відключень.

Прикро, але з такими ситуаціями працівники АТ «Херсонобленерго» стикаються майже щодня. І  це стосується не лише аварій, але й крадіжок, пошкодження майна на території обслуговування.

За минулий тиждень фахівцями Товариства проведено 100 рейдів, за результатами яких складено 17 актів про порушення Правил роздрібного ринку електроенергії.

Випадок сумнівної економії, який вразив енергетиків Херсонобленерго стався за участю Товариства з обмеженою відповідальністю. Працівники підприємства у пошуках варіантів здешевлення рахунків за електричну енергію, вдалися до неправомірних дій - пошкодили прилад обліку електроенергії, що призвело до зміни показів лічильника. В результаті  їх хитрість  обійшлася їм  у 592 912 гривень збитків.

Загальна сума збитків, що зазнали енергетики  за минулий тиждень становить 738 530 гривень.

 

Працівники Служби захисту економіки АТ «Херсонобленерго» звертаються до мешканців області з проханням бути уважними та пильними. Якщо ви стали свідком крадіжки електроенергії, помітили обірвані проводи на лініях електропередач, відкриту трансформаторну підстанцію, побачили роботи по демонтажу ліній або обладнання підстанцій людьми, що не є представниками АТ «Херсонобленерго» (працівники Товариства завжди працюють у спецодязі), – негайно повідомте про це диспетчеру Кол-центру 0552-48-06-20, 0-800-500-629, або до правоохоронних органів на телефон «102».

Нагору