Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Служба захисту економіки інформує: початок весни обійшовся енергетикам в понад 200 тисяч гривень

March 9, 2021

Служба захисту економіки АТ «Херсонобленерго» продовжує захищати майнові та інші інтереси за напрямком діяльності, адже ледве не щодня працівники Товариства стикаються з крадіжками або пошкодженнями майна на території «Херсонобленерго».

Від протиправних дій зловмисників страждають в першу чергу пересічні мешканці, які змушені певний час залишатися без електроенергії.

З початку весни фахівцями Товариства проведено 136 рейдів, за результатами яких складено 14 актів про порушення Правил роздрібного ринку електроенергії.

Так, в період з 1 по 7 березня від дій сторонніх осіб постраждали понад 16 тисяч мешканців Херсонщини.

Чималого клопоту зловмисники завдають і Товариству, пошкоджуючи енергообладання та перешкоджаючи виконанню планових робіт по обслуговуванню ліній електромереж.

Наприклад, за перший весняний тиждень в Херсонській області сталась одна дорожньо-транспортна пригода та 2 інші пригоди.  

На території села Преображенка (Червоний Чабан) водій на невідомому транспортному засобі не впорався з керуванням і підбив електроопору. Наслідок ДТП – знеструмлена церква та 60 домоволодінь мешканців села.

Крім того, під час рейдових перевірок енергетики виявили недобросовісного споживача. Адміністрація відділення одного за банків, у пошуках варіантів здешевлення рахунків за електричну енергію, вдалися до неправомірних дій - пошкодили прилад обліку електроенергії, що призвело до зміни показів лічильника.

Загальна сума збитків, що зазнало АТ «Херсонобленерго» за минулий тиждень становить 276 032 гривень.

Працівники Служби захисту економіки АТ «Херсонобленерго» звертаються до мешканців області з проханням бути уважними та пильними. Якщо ви стали свідком крадіжки електроенергії, помітили обірвані проводи на лініях електропередач, відкриту трансформаторну підстанцію, побачили роботи по демонтажу ліній або обладнання підстанцій людьми, що не є представниками АТ «Херсонобленерго» (працівники Товариства завжди працюють у спецодязі), – негайно повідомте про це диспетчеру Кол-центру 0552-48-06-20, 0-800-500-629, або до правоохоронних органів на телефон «102».

 

Нагору