Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Служба захисту економіки інформує: події енергетиків за тиждень

April 20, 2021

Крадіжки, пошкодження майна, ДТП – ці події чергуються між собою, а енергетики тримають руку на пульсі кожен день, аби ніщо не стало на заваді вашого комфорту.

За минулий тиждень фахівцями АТ «Херсонобленерго» проведено  139 рейдів, про що складено 21 відповідний акт.

Аварійні відключення наболіла тема як для споживачів, так і для енергетиків. Лише за минулий тиждень 26 496 домоволодінь Херсонщини були знеструмлені через безвідповідальні дії сторонніх осіб.

Такі непередбачувані обставини виникають, наприклад, через неуважних водіїв!

В селі Нововоскресенське через дорожньо-транспортну пригоду, винуватцем якої став керманич великогабаритного транспорту, постраждала частина населеного пункту, через пошкодження ліній електромереж. Про аварію повідомлено в поліцію. А даний випадок свідчить про те, що сідаючи за кермо потрібно бути більш уважним та відповідальним.

Також минулого тижня сталась інша ситуація. Сільська рада однієї територіальної громади на Херсонщині, бажаючи зекономити, вдалася до пошуків здешевлення рахунків за електричну енергію неправомірним шляхом. А саме - самовільне підключення до ліній електромереж, що є грубим порушенням ПРРЕЕ. Така сумнівна економія обійшлась їм в копійку – майже 100 тисяч гривень збитків.

 

Загальна сума збитків, що зазнали енергетики за 7 днів становить 299 417 гривень.

 

Працівники Служби захисту економіки АТ «Херсонобленерго» звертаються до мешканців області з проханням бути уважними та пильними. Якщо ви стали свідком крадіжки електроенергії, помітили обірвані проводи на лініях електропередач, відкриту трансформаторну підстанцію, побачили роботи по демонтажу ліній або обладнання підстанцій людьми, що не є представниками АТ «Херсонобленерго» (працівники Товариства завжди працюють у спецодязі), – негайно повідомте про це диспетчеру Кол-центру 0552-48-06-20, 0-800-500-629, або до правоохоронних органів на телефон «102».

Нагору