Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Служба захисту економіки інформує: про штрафи та економію споживачів

November 16, 2021

Крадіжки, пошкодження майна, ДТП – ці події чергуються між собою, а енергетики тримають руку на пульсі кожного дня, аби ніщо не стало на заваді вашого комфорту.

Аварійні відключення - наболіла тема як для споживачів, так і для енергетиків. За перші два тижня листопада майже 132 тисячі домоволодінь тимчасово були знеструмлені.

Дорожньо-транспортні пригоди, обрізання гілок та дерев, проведення земляних робіт – все це є причиною тимчасових відключень.  

Тож сідаючи за кермо, або виконуючи певні роботи, пам’ятайте, що від ваших дій може залежати комфорт, а іноді і життя інших мешканців.

Головне правило, що допоможе споживачам АТ «Херсонобленерго» зекономити сімейний бюджет – споживати електроенергію правомірним шляхом. Не використовувати магніти або інші заборонені прилади, що зменшують показники лічильника, не користуватися сторонньою розеткою, самовільно не підключатися. Дотримання цих простих правил гарантує відсутність штрафів. До прикладу, їх сума може сягати мільйони.

Так, при плановому огляді енергообладнання одного акціонерного товариства, співробітники «Херсонобленерго» виявили сторонній пристрій, що призводить до змін показу лічильника  та склали відповідний акт, який засвідчує порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії. За такі неправомірні дії споживач має сплатити штраф у розмірі понад 3 мільйона гривень.

Всього в період з 1 по 14 листопада проведено 208 рейдів, про що складено 45 відповідних актів. А загальна сума збитків за два тижні становить 5 947 427 гривень.

Нагору