Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Служба захисту економіки інформує: про споживачів, що бажали зекономити

February 22, 2021

Метод «економія» грає поганий жарт зі зловмисниками. Бо, в результаті платити їм доводиться в рази більше. І таких «розумних» споживачів енергетики АТ «Херсонобленерго» за тиждень виявили 25. Протиправні дії сторонніх осіб встановлено під час рейдів, яких за минулий тиждень працівниками Товариства проведено 147, про що складено відповідні акти.

Наприклад, одне недобросовісне підприємство виявлено в місті Херсон. Фахівці Товариства зафіксували порушення, а саме відсутність пломб на лічильнику та безоблікове споживання.

Енергетиками складено відповідний акт про порушення ПРРЕЕ. Такі протиправні дії, за попередніми підрахунками, коштували споживачу понад 108 тисяч гривень. А хотілось заощадити… Тепер же доведеться сплачувати збитки.

Загалом же, за тиждень такими зухвалими діями нечесних споживачів Товариству завдано збитків на півмільйона гривень.

Варто відмітити, що від своїх злочинних дій страждають саме зловмисники, які доставляють незручностей не тільки собі, але й пересічним громадянам.

Так, в період з 15 по 21 лютого через непередбачувані аварійні ситуації знеструмлено 26 626 домоволодінь по всій Херсонщині.   

В області неуважні водії скоїли 4 дорожньо-транспортні пригоди.  

В смт Новотроїцьке водій на транспортному засобі зніс електроопору, в результаті чого 67 споживачів залишилися знеструмленими. Та дякуючи бригаді енергетиків наслідки аварії вчасно ліквідовані, а електропостачання в домоволодіннях споживачів відновлено.

Вкотре звертаємо увагу, що такі свавільні дії деяких недобросовісних громадян приносять шкоду не тільки енергетикам, але й десяткам тисяч споживачам.

АТ «Херсонобленерго» звертається до громадян з проханням відповідально споживати електричну енергію. Не вдаватися до протиправних дій та сумнівної економії.

 

 

Нагору