Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Служба захисту економіки інформує: за тиждень нелегальним шляхом спожито електроенергію на майже 5 мільйонів

April 26, 2021

Цифра майже в 5 мільйонів гривень вражає. Так, саме така сума збитків завдана АТ «Херсонобленерго» всього за тиждень. А все через недобросовісних споживачів, які бажали зекономити.

Так, приватне акціонерне товариство, що займається монтажними роботами, вдалися до пошуків здешевлення рахунків за електроенергію неправомірним шляхом. Співробітники цього підприємства використовували прилади, що призводять до зміни показів лічильника. Та при плановому огляді бригадою енергетиків виявлено цих недобросовісних робітників. Попередньо встановлено, що сума збитків, завдана ними Товариству становить майже мільйон  – 783 194 гривень.

Та це не всі пригоди, що чекали на енергетиків минулого тижня.

29 395 тисяч аварійних відключень по Херсонщині. Саме стільки мешканців нашого краю зазнали незручностей через безвідповідальні дії сторонніх осіб.

Нагадуємо, що аварійні відключення – непередбачувані ситуації як для споживачів, так і для енергетиків. Знеструмлення відбувається по причинам непідвласним фахівцям Херсонобленерго: дорожньо-транспортні пригоди, земельні роботи, непогода, спилювання дерев і т.п.

Загалом же в період з 19 по 25 квітня проведено 145 рейдів, про що складено 34 відповідні акти.

Працівники Служби захисту економіки АТ «Херсонобленерго» звертаються до мешканців області з проханням бути уважними та пильними. Якщо ви стали свідком крадіжки електроенергії, помітили обірвані проводи на лініях електропередач, відкриту трансформаторну підстанцію, побачили роботи по демонтажу ліній або обладнання підстанцій людьми, що не є представниками АТ «Херсонобленерго» (працівники Товариства завжди працюють у спецодязі), – негайно повідомте про це диспетчеру Кол-центру 0552-48-06-20, 0-800-500-629, або до правоохоронних органів на телефон «102».

 

 

Нагору