Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Спіймалися на гарячому

October 5, 2020

З початку року фахівцями АТ «Херсонобленерго» проведено 4 033 рейдів та виявлено 1900 порушників Правил роздрібного ринку електроенергії, про що складено відповідно Акти. В результаті, тим, хто хотів зекономити, обманюючи електролічильник, доведеться понести фінансову відповідальність загальною сумою майже 87 мільйонів гривень. 

Інспекторам «Херсонобленерго» відомі усі способи втручання в роботу приладів обліку електричної енергії, а їх виявлення це лише справа часу.

Недобросовісне споживання «хитрунам» обходиться в кругленьку суму. Зазвичай до маніпуляцій з електролічильником вдаються далеко не бідні люди – це власники торговельних та розважальних закладів, баз відпочинку та господарі виробничих цехів.

За даними фахівців, серед порушень споживачами Правил роздрібного ринку електричної енергії – безоблікове споживання електроенергії, встановлення «відпайок», пошкодження приладів обліку та пломб, втручання в роботу електролічильників із застосуванням різного роду магнітів.

При проведенні рейдових перевірок енергетиків вражає безвідповідальне ставлення споживачів до власного здоров’я та оточуючих. Для впровадження своїх намірів горе-економісти використовують високочастотні генератори, які згубно впливають на організм людей та приводять до сумних наслідків.

Будь-яке втручання в роботу енергообладання є порушенням чинного законодавства.

Енергетики рекомендують споживачам використовувати електроенергію добросовісно і цим вберегти себе від зайвих витрат.

 

 

Нагору