Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Суд зобов’язав бізнесмена відшкодувати майже 200 тисяч гривень

September 3, 2021

Інспектори «Херсонобленерго» систематично проводять рейдові перевірки по дотриманню споживачами електричної енергії Правил роздрібного ринку електричної енергії.

Відповідно до п.п.8 п.п.5.5 Правил роздрібного ринку електричної енергії, споживач зобов’язаний забезпечити збереження і цілісність установлених на вузлі обліку, який розташований на його території та/або об’єкті (у його приміщенні) розрахункових засобів комерційного обліку електричної енергії та пломб, а також негайно повідомляти енергопостачальника у разі виявлення фактів їх пошкодження чи несправності в роботі.

Під час рейдової перевірки на об’єкті підприємця, який знаходиться на території Новотроїцької громади, інспектори виявили відсутність пломби з відбитками тавр оператора системи розподілу. Споживач про відсутність пломби енергопостачальника не повідомляв. По факту встановленого порушення енергетики склали акт, сума нарахування за яким склала 192 831 грн.

Відсутність пломб давало можливість споживати електричну енергію безобліково. За пошкодження приладів обліку та розкрадання електроенергії споживач електроенергії несе відповідальність згідно із законодавством.

Господарський суд Херсонської області зобов’язав підприємця відшкодувати вартість необлікованної електричної енергії в розмірі 192 831 грн та суму судових витрат. 

Нагору