Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

У Каховці через бездіяльність керівництва заводу постраждали мешканці гуртожитку

December 2, 2021

У Каховці недобросовісний юридичний споживач ПАТ «Каховський завод електрозварювального устаткування» систематично порушував умови договору про надання послуг з розподілу електричної енергії; в частині несплати послуг. Що призвело до накопичення значної суми заборгованості.

Згідно з вимогами Закону «Про ринок електричної енергії», АТ «Херсонобленерго» як оператор системи розподілу (ОСР) зобов'язане обмежити або повністю припинити електропостачання споживачу-боржнику.

АТ «Херсонобленерго» доклало максимальних зусиль для недопущення обмеження постачання електричної енергії підприємству, проводило перемовини щодо врегулювання ситуації, проте заборгованість залишається не погашеною.

Оператор системи розподілу змушений був звернутися до суду.

Господарський суд Херсонської області зобов’язав ПАТ "Каховський завод електрозварювального устаткування" сплатити борг за надані послуги з розподілу електричної енергії у сумі 476 787 грн.

Через відсутність вчасних розрахунків за спожиту електроенергію та накопичення заборгованості, за заявкою енергопостачальника раніше було припинено постачання електроенергії до адміністративних будівель та інших об’єктів власника.

Серед об’єктів боржника припинено розподіл електропостачання до гуртожитку, який знаходиться на балансі заводу. Заручниками недобросовісних дій керівництва заводу стали мешканці гуртожитку.

Зважаючи на соціальний резонанс та задля уникнення громадських хвилювань оператор системи розподілу АТ Херсонобленерго наполегливо рекомендує адміністрації приватного товариства в найкоротший термін вишукати можливість для погашення заборгованності та уникнення накопичення неплатежів в подальшому.

Нагору