Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

В результаті ДТП пошкоджені понад 70 електроопор

October 19, 2020

З початку року на території Херсонської області водіями автотранспортних засобів скоєно понад 70 дорожньо-транспортних пригод, в яких пошкоджено енергообладнання.

Сума збитків завданих в результаті ДТП становить майже 350 тисяч гривень.

Через наїзд на опори ліній електропередач відбувається відключення електропостачання. Без електроенергії залишаються не лише приватні будинки, але й соціально важливі об’єкти - лікарні, дитячі садки, школи, промисловість.

За кожним фактом пошкодження опор та ліній електропередач спільно з працівниками поліції проводиться перевірка. Адже будь-яке втручання в електропостачання населених пунктів розцінюється як замах на енергобезпеку регіону.

«Херсонобленерго» звертається до водії з проханням бути уважними та обережними за кермом автомобіля. Неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху, не сідати за кермо напідпитку, не перевищувати допустиму швидкість, враховувати габарити сільгосптехніки, не виконувати ризикованих маневрів, що можуть призвести до наїзду на опори ліній електропередач та в окремих випадках до летальних наслідків.

Якщо ви стали свідком ДТП, в якому водій збив електроопору чи пошкодив інше електрообладнання та намагається зникнути з місця пригоди, відразу телефонуйте до поліції на номер «102».

 

Нагору