Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Відповідальність за дискомфорт мешканців новокаховських гуртожитків лежить на комунальниках

January 19, 2022

Катастрофічний фінансовий стан з розрахунками за спожиту електричну енергію комунального підприємства «Новокаховський гуртожиток» завдає шкоди мешканцям гуртожитків, які знаходяться на балансі підприємства. У багатоьох гуртожитках єдиним джерелом опалення є електроенргія. 

Кризова ситуація з заборгованістю залишається не вирішеною.

Як результат, енергопостачальник вимагає від оператора системи розподілу припинити енергопостачання, на виконання Закону «Про ринок електричної енергії», Кодексу систем розподілу (11.5. Обмеження, припинення та відновлення розподілу електричної енергії ) та Правил роздрібного ринку електроенергії (п. 7.10 VII. Умови та порядок припинення та відновлення постачання електричної енергії споживачу).

Оператор системи розподілу, дотримуючись законодавства, зобов’язаний вимогу виконати. У разі нездійснення оператором системи розподілу відключення боржника, це спричинить величезні збитки  та накладанням штрафів на Товариство.

Оператор системи розподілу стурбований ситуацією, що склалася та звертається до керівництва підприємства та місцевої влади виконати взяті зобов’язання з погашення заборгованості, не створювати соціальні конфлікти та невдоволення громадян.

 

 

 

Нагору