Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Як херсонці крадуть електроенергію

November 15, 2017

Працівники ПрАТ «ЕК «Херсонобленерго» продовжують виявляти факти розкрадання електроенергії та порушення Правил користування нею.

З початку поточного року фахівцями структурних підрозділів Товариства за такими чисельними правопорушеннями  було складено 2 214 актів, за якими нарахування до сплати  склали  майже 28 млн. грн.

Найбільше фактів незаконного втручання в прилади обліку зафіксовано в побутовому секторі. На таких споживачів складено 1 939 актів. З боку ж юридичних осіб скоєно 275 порушень в галузі енергетики.

Під час рейдових перевірок спеціалістами Товариства з об’єктів споживачів вилучено 473 прибори обліку електроенергії з ознаками пошкоджень, 6 високочастотних генераторів, та також 37 спеціальних саморобних пристроїв  для заниження показів лічильників.

За правопорушеннями якими енергопостачальнику нанесені значні збитки, відносно порушників  в органах поліції за заявами Товариства відкрито 25 кримінальних проваджень за ознаками статті 188-1 Кримінального кодексу України «Викрадення електричної або теплової енергії шляхом її самовільного використання» що передбачає покарання у вигляді виправних робіт строком на два роки, або обмеження волі на строк до трьох років. Повторне розкрадання електроенергії тягне за собою позбавлення волі на строк до трьох років.

Енергетики рекомендують споживачам економити на електроенергії законними методами та попереджають про відповідальність за розкрадання електроенергії.

Нагору