Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Якщо буде бажання - можна навчитися всьому

October 19, 2018

Уявіть, що вам терміново треба замінити електролічильник. Ви викликаєте майстра з «Херсонобленерго», щоб він встановив новий прилад обліку. І от ніби лічильник на своєму місці і навіть рахує спожиті вами кіловати, але у кінці місяця з розрахунком виникають проблеми… Ця ситуація вигадана, але цілком могла б статися, якби не існувало такої професії, як майстер служби експлуатації приладів обліку. Саме таким цінним майстром у «Херсонобленерго» є Володимир Руссу.

Робота полягає в плановій (коли добігає кінця термін повірки кожного лічильника) та позаплановій заміні лічильників (коли лічильник або ламається і абонент дає заявку на заміну, або  споживач хоче  перейти на багатозонний лічильник).

Обовязків у майстра багато, особливо відповідальним завданням Володимир Руссу називає видачу змінних завдань :

«Для того, щоб монтер пішов на роботу у нього має бути змінне завдання - наряд, де вказано перелік адрес та робіт. Коли ж монтер проводить заміну лічильників, він приносить наряд на заміну і мені потрібно внести номери приладів обліку в програму, бо, якщо цього не зробити, може бути неправильний розрахунок і виникнуть проблеми.

А найголовніше у роботі -  ввести цей лічильник в експлуатацію - не просто поставити его в будинку, а оформити документально», - пояснює майтер служби експлуатації приладів обліку Володимир Руссу.

На відміну від інших героїв рубрики «Херсонобленерго» у обличчях», Володимир не виріс у сім’ї енергетиків. До Товариства потрапив ще у студентські роки, слідуючи своєму покликанню бути енергетиком. Починав свій шлях по кар’єрним сходам з контролера, потім працював монтером, а зараз - майстром.

Вісімнадцять років Володимир з дня у день поспішає на роботу. Як досвідчений працівник, він може легко давати настанови молоді, яка тільки вийшла із студентської лави і на практиці хоче оволодіти професією енергетика:

«Що б я побажав молодому фахівцеві, який тільки прийшов на роботу в сфері енергетики? Напевно терпіння. Якщо буде бажання-можна навчитися всьому.

Інститут ніколи не підготує ні майстра, ні монтера. Якісь базові знання дасть, але не більше. В процесі всьому вчишся, тому потрібно просто бажання і терпіння», - підкреслює майстер Володимир Руссу.

 

Нагору