Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Із початком зимового сезону в енергетиків побільшало роботи

December 3, 2018

Розпочалася гаряча пора для енергетиків. Обриви проводів через обледеніння, збиті опори через втрату контролю над автомобілями на ожеледиці – всі ці суто зимові негоди тягнуть за собою аварійні відключення електропостачання.

За перші дні грудня у області сталося два ДТП із пошкодженням електроопор.

У селищі Дніпряни, що на території обслуговування Новокаховського РЕЗу, автомобілем марки Mazda була підбита опора. Пошкодження не залишило жителів селища без електропостачання, але замінити електрообладнання працівникам РЕЗу все ж доведеться.

Менше пощастило абонентам «Херсонобленерго» у Великій Лепетисі. Недільного раноку вони залишилися без світла через збиту черговим невправним водієм опору. Менш ніж за годину бригада РЕЗу відновила електропостачання від резерву.

У обох випадках про пошкодження майна повідомлено до поліції. Особа Великолепетиського водія встановлена.

Енергетики вкотре звертаються до всіх водіїв з проханням бути особливо уважними та обережними у зимову пору року за кермом, неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху, не сідати за кермо напідпитку, не перевищувати допустиму швидкість, не виконувати ризикованих маневрів, що можуть призвести до наїзду на опори ліній електропередач та в окремих випадках до летальних наслідків.

Товариство нагадує також: якщо з вашої вини було пошкоджене електрообладнання втеча з місця пригоди не звільняє вас від відповідальності. Про всі випадки повідомляється поліції і винні завжди несуть покарання за свої вчинки.

АТ «Херсонобленерго» сподівається на допомогу небайдужих жителів області. Якщо ви стали свідком ДТП, в якому водій, збив електроопору чи пошкодив інше електрообладнання та намагається зникнути з місця пригоди, відразу телефонуйте до поліції на номер «102» або до районного відділу електромереж.

Лише спільними зусиллями ми можемо навчити водіїв обережного керування та зменшити кількість аварійних відключень електромереж.

Фото ілюстративне

Нагору