Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

З початку року на Херсонщині водії збили 57 електроопор

October 16, 2019

Протягом 9 місяців поточного року на території Херсонської області внаслідок дорожньо-транспортних пригод неуважні кермувальники здійснили наїзд та пошкодили 57 опор електромереж. Сума збитків завданих в результаті ДТП становить понад 300 тисяч гривень.

Від безвідповідальності та нехтування правилами дорожнього руху страждають звичайні громадяни – мешканці сіл та міст. Через наїзд на опори ліній електропередач в результаті ДТП відбувається відключення електропостачання. Без електроенергії залишаються не лише приватні будинки, але й соціально важливі об’єкти - лікарні, дитячі садки, школи, промисловість.

За кожним фактом пошкодження опор та ліній електропередач спільно з працівниками поліції проводиться перевірка. Адже будь-яке втручання в електропостачання населених пунктів розцінюється як замах на енергобезпеку регіону.  

«Херсонобленерго» звертається до водії з проханням бути уважними та обережними за кермом автомобіля. Неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху, не сідати за кермо напідпитку, не перевищувати допустиму швидкість, не виконувати ризикованих маневрів, що можуть призвести до наїзду на опори ліній електропередач та в окремих випадках до летальних наслідків.

Якщо ви стали свідком ДТП, в якому водій збив електроопору чи пошкодив інше електрообладнання та намагається зникнути з місця пригоди, відразу телефонуйте до поліції на номер «102».

Бережіть себе та своїх близьких!

Фото ілюстративне.

Нагору